Pandangaran 1. nap
A tegnapi útitársam megígérte hogy ma délután megmutatja a környék nevezetességeit. Délelőtt szétnéztem a parton (amit egy utca választ el a szállásomtól). Itt nem nagyon lehet úszni, mert elég nagyok a hullámok.
Délben meg is érkezett Darussalem a szállásomhoz és elindultunk a 30 km-rel arrébb lévő Green Canyonhoz. Sajnos délelőtt elég szép zuhé volt, így a zöld kanyon most barna volt :D De mivel hétköznap volt, rajtunk kívül nem volt más a hajóban. A belépő 200.000 rp, de ez csak a behajózásra vonatkozik, ha fürödni is akarsz akkor +100.000. Az első opciót választottuk, békésen felhajókáztunk a folyón...aztán elértünk egy pontot ahol nem tudtunk tovább menni, mert annyira erős volt a víz áramlása a délelőtti eső miatt.
Majd a vezetőnk egyszer csak felvetette hogy plussz 100.000 ért tovább mehetünk... nem tudom látszik e a képen, de elég durva volt az áramlás. Miért ne?! :) A biztonság kedvéért kaptunk mentőmellényt, az örvények pillanatok alatt le tudnak rántani. Kemény fizikai munka volt haladni ebben a sodrásban. Mivel nem fürdésre számítottam így farmerban mentem be a vízbe - itt nagyon nincsenek hozzászokva a szabad bőrfelület látványához, így nem is illik nagyon nekivetkőzni. A strandon is pólóban, nadrágban, szoknyában fürdenek a hölgyek.
Beljebb mentünk a kanyonban, sziklát másztunk, úsztunk az árral szemben. De gyönyörű helyeken jártunk:
Innen meg le kellett ugrani :)Biztos még gyönyörűbb a hely, ha zöld a víz, de én így is rettentően jól éreztem magam :)
Ez után átmentünk a közelben található Batu Karashoz, ami a környék egyik legszebb partja.
Ebédelni elvitt az egyik kedvenc étkezdéjébe, ahol a legjobb bakso-t lehet enni. Ez egy húsgombóc leves pirított hagymával és snidlinggel (?), Tényleg nagyon finom volt és csak kicsit volt mócsingos a hús (úgy néztem mindent beledarálnak)
Hazafelé még megálltunk Batu Hiu-nál, ahol van egy nagyon szép part (szerintem szebb mint a Batu Karas), kilátás a tengerre és furcsa gyökerű fák:
Végezetül pedig elvitt a kedvenc éttermébe, ahol megkóstolhattam a satajt (faszén felett sült rablóhús kecskéből) mogyorószószba forgatva, egy isteni zöldséglevest, krupukot (rízschips) és a ketchup manist (szósz). - Ide holnap is visszajövök! :)