2016. dec 07.

Bandung 2. nap

írta: anatik
Bandung 2. nap

A tegnapi Uber Ojek sofőröm megkértem, hogy vigyen körbe a környéken. Észak felé vettük az irányt és Lembangon keresztül felmotoroztunk az egyik legnépszerűbb helyi vulkánhoz, a Tangkuban Perahu-hoz, ami tavaly tört ki utoljára. Sajnos a bejáratnál elég magas belépődíjat kértek: 200.000 rúpia egy külföldinek (helyinek csak 20.000) - ez helyi viszonylatban elég sok pénz (4.000 Ft), nem is készültem ennyivel, így ezt fájó szívvel most ki kellett hagyni. Aztán elmentünk egy helyi vízeséshez (Maribaya). Itt még jó lett volna kirándulni, de a sofőröm azt mondta hogy itt csak a helyi ojek-ekkel lehet menni, nem lehet gyalogolni... a kérdésemre, hogy miért csak azt a választ kaptam hogy ez a szabály. Gondolom így akarnak a helyiek egy kis plusz pénzhez jutni. Pedig egy jó 2 órás sétával fel lehetett volna menni egy nagyon szép kilátóponthoz, de az ojek-esek 100.000 rp-ért vittek volna csak fel, sétálni meg ugye nem lehet. De simán lehet hogy ez csak egy helyi simliskedés...

Aztán visszamotoroztunk Bandungba, ahol megmutatott még néhány szép épületet. Ez a Gedung Sate, Nyugat-Java kormányzójának a székhelye.

img_1270.JPG

És mutatott egy remek helyet ebédre, ahol mindenféle helyi ételekből válogathatsz kedvedre, majd a mennyiség alapján fizetsz (meg hogy turista vagy-e)... de 600 forintból istenit ettem. A hely neve: Nasi Bancakan és csak ajánlani tudom.

img_1272.JPG

Meg ittam :) Ez itt pedig a Cincau - van benne zselé (amit valami növényből nyernek ki), karamellizált barna cukor, kókusztej és jég. Elég édes és eltelítődik tőle az ember:

img_1271.JPG

Az egész napos motorozásért, kíséretért kb.2.000 Ft-ot fizettem, nagyon is megérte.

Szólj hozzá