2016. nov 27.

Cameron Highlands, Tanah Rata 2. nap

írta: anatik
Cameron Highlands, Tanah Rata 2. nap

 A szállás ajánlott egy szervezett túrát, ami nagyon sok helyet magában foglal amit kinéztem magamnak, és nem is kért érte sokat (valamint akik tegnap részt vettek rajta melegen ajánlották). Első körben megnéztük a tea-ültetvényeket. Itt megtudhattuk, hogy hogyan lesz fekete, zöld vagy fehér tea - ugyanarról a tőről származnak, csak attól függ hogy meddig hagyják oxidálódni: minél tovább annál erősebb lesz a tea. Itt már nem szedik kézzel a leveleket, hanem géppel darálják le (mint nálunk a szőlőnél), így minden belemegy: levél, ág, pók, kígyó... így ezek nem olyan tisztaságúak mint a kézzel szedettek, de elég komoly fizikai munka és nem is fizetik túl a kézzel szedést. 2-3 hetente újra nő és szüretelik.

Kilátás az ültetvényre:

Tettünk egy kis kirándulást a Mossy Forestbe; Nevét onnan kapta, hogy mindent moha borít  (mossy = mohás) :) Az itteni klíma nagyon kedvez a moháknak, páfrányoknak, zuzmónak és különböző orchidea fajoknak. Ami nagyon szimpatikus volt a túravezetőnkben (azon kívül hogy rendkívül vicces volt) hogy nagyon odafigyelt, hogy se mi, se ő ne okozzon semmilyen kárt a túránk során: a legtöbben ezzel nem törődnek, óriási károkat okozva a természetben.

 

Erre a páfrányra (?) azt mondta hogy törzs az nem a törzse, hanem a gyökere:

img_0447.JPG

Ez pedig egy olyan növény, ami az illatával odacsalogatja a bogarakat, amik aztán belecsúsznak az emésztő folyadékba - az így nyert fehérjével növekszik. Borneón vannak akkorák is, amikbe madarak, pókok, kígyók is csapdába esnek.

img_0449.JPG

Végezetül elmentünk egy eper-farmra: itt az év minden napján terem az eper... és baromi olcsó! Itt akarok élni! :)

img_0454.JPG

A környéken nagyon sok túraútvonal található, az egyik rövidebben jöttünk vissza. Sokkal több napot el lehetne itt tölteni.

A város így néz ki:

img_0455.JPG

Szólj hozzá

backpacker Tanah Rata Cameron Highlands Mossy Forest