2017. jan 12.

Nha Trang

írta: anatik
Nha Trang

img_3691.JPG

Késő este érkeztem a városba így csak egy gyors vacsorára futotta az energiámból. A város hasonló mint az előző (Quy Nhon), azzal a különbséggel, hogy itt még nem jártak a "langolierek" :) (1995-ös filmben mindenki eltűnik a repülőről és a városból...) Nha Trang tele van élettel, turistákkal, bárokkal, szolgáltatásokkal és van egy gyönyörű tengerpartja.

Például itt volt indiai étterem, így kicsit elszakadtam a vietnámi konyhától. Kell néha egy kis változatosság.

img_3679.JPG

Pezsgő éjszakai élet:

img_3677.JPG

Megint sikerült szuper szállást kifognom, bár szerintem a vendéglátóm összekevert valakivel (mondjuk egy szállás kritikussal, vagy blogerrel) mert olyan szobát kaptam ahol egyedül voltam és mivel a vonatom este 10 után indul Saigonba felajánlották, hogy este 9-kor is elég kicsekkolnom (dél helyett). Ez azért is nagy segítség, mert lezuhanyozhatok indulás előtt és feltölthetem a kütyüimet.

Reggel a parton kezdtem. A part szép, de sajnos tele van turistával (főleg orosszal és kínaival, ami azért is érthetetlen, mert eddig orosszal nem találkoztam máshol) és hatalmasok a hullámok. Bár jó úszó vagyok én is félve merészkedtem be, de aztán vagy egy órát elszórakoztam a vízben.

img_3692.JPG

img_3682.JPG

img_3686.JPG

Aztán jött egy kis piacozás:

img_3687.JPG

img_3688.JPG

Mindenféle tojás:

img_3689.JPG

Kagylók:

img_3690.JPG

Egyéb utcai képek

img_3680.JPG

img_3681.JPG

img_3685.JPG

Mindenképpen ki kellett még egyszer próbálnom a duriánt, hisz valamiért csak odavannak érte az ázsiaiak, lehet hogy én rosszat kóstoltam Balin... A durián egy rettentően büdös gyümölcs (szállodákban, tömegközlekedéseken táblával jelzik, hogy tilos bevinni!)... olyan lábszag és foghagyma keveréke. Na, hát ízre is olyan! :D Illetve a mostani olyan volt, mintha pálinkát ittam volna, de abból a pacsmagoltból. Ezt a kis darabkát (aminek ráadásul egy mag teszi ki a nagyját) alig bírtam leküzdeni. Utána még percekig ezt az ízt böfögtem vissza. Én adtam ennek a gyümölcsnek még egy esélyt, de soha többet :D

img_3683.JPG

Leöblítettem egy kis kókusszal:

img_3684.JPG

Este "majdnem" sikerült lemaradnom a vonatról: a hangosbemondó csak vietnámiul mondja be az érkező vonatokat. Mellettem egy fiatal ázsiai utazó ült, aki azt mondta, hogy a Saigonba tartó vonat 22:50-kor érkezik (22:15 helyett)...ellenben akkora volt a nyüzsgés, hogy csak odamentem az információs pulthoz, hogy megkérdezzem hogy tényleg késik e a vonat (22:13-kor). A hölgy kétségbeesve mondja, hogy nem késik, azonnal menjek a 3-as vágányhoz...Én meg rohanok mint az őrült...majd várok még negyed órát a vonatra a peronnál :D

Szólj hozzá